Ter Kokusu Nasıl Geçer?
Terlemek, insan bedenin doğal ve aslında sağlıklı bir reaksiyonudur. Vücut sıcaklığını dengede ve olabildiğince sabit tutmayı hedefleyen terlemenin can sıkıcı bedelleri arasında ilk sırayı koltuk altı kokusu alır.
Vücudun soğutma sistemi olarak da tanımlanan terleme esnasında vücut dışına atılan toksinler kötü bir kokuya neden olur. Genellikle ve yoğun olarak koltuk altı bölgesinde oluşan bu koku, hem sizi hem de etrafınızdaki insanları rahatsız edebilir. Vücudun önemli fonksiyonları arasında yer alan terlemeye bağlı olarak ortaya çıkabilen koltuk altı kokusu nedeniyle sosyal hayatınızda özgüven kaybına varabilen birtakım olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumların önüne geçmek için sorunun üstesinden nasıl geleceğinizi bilmeniz gerekir. İşe, sorunun kaynağına inmekle başlayabilirsiniz.
Ter Kokusu Neden Olur?
Vücut sıcaklığının artmasıyla birlikte ter bezleri çalışmaya başlar. Bir yandan soğutma işlemi gerçekleşirken bir yandan da vücuttaki toksinler dışarıya atılır. Terleme, tam da vücudu söz konusu toksinlerden temizlediği için sağlıklıdır. Ancak aynı nedenle terleme esnasında etrafa kötü kokular da yayılır.
Ter kokusuna bağlı olarak günlük hayatta pek çok defa kendinizi kötü hissetmiş, sosyal ortamlarda zor durumda kalmış olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki; ter kokusu çözümsüz bir dert değildir. Ter kokusunu giderecek çok sayıda alternatif ve doğal yol ve yöntem bulunur.
Bu yollara geçmeden önce biraz da önleyici tedbirlerden bahsedelim.
Ter Kokusunu Tetikleyen Durumlar Nelerdir?
Terlemenin ve beraberinde ter kokusunun yoğunluğu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak herkeste ter kokusunu doğrudan tetikleyen bazı dış etkenlerden bahsedilebilir. Bu etkenleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Gün içerisinde fazla koşuşturmacalı çalışma hayatı,
- Hava sıcaklığına uygun giyinmemek. Sıcak havalarda fazla kalın ve terlemeyi tetikleyen sentetik kumaş yapısına sahip giysiler tercih etmek,
- Kişisel hijyene gereken önemi vermemek,
- Aşırı sigara ve alkol tüketimi,
- Öğünlerde acının ve baharatın dozunu fazla kaçırmak,
- Aşırı stres ve heyecan,
Terleme ve ter kokusu probleminiz olsa bile yukarıda bahsi geçen dış etkenlerin varlığını ortadan kaldırarak en azından terleme yoğunluğunuzu düşürmeniz mümkün olabilir.
Koltuk Altı Kokusu Nasıl Geçer?
“Ter kokusu nasıl geçer?” sorusuna birbirinden farklı ve etkili yanıtlar verilebilir. Evde uygulayabileceğiniz doğal çözümlerde ise karbonat ve sirke başrolü üstlenir. Başarılı bir temizleyici olan karbonatı koltuk altına ve diğer terleyen bölgelerinize sürdüğünüzde kötü kokuya neden olan bakteriler etkisini yitirir.
Benzer şekilde doğal bir şifa maddesi olan elma sirkesini de ter kokusunu gidermek amacıyla kullanabilirsiniz. Yeterli miktarda elma sirkesini suyla karıştırdıktan sonra terlemenin yoğun olduğu bölgeye sürebilirsiniz. Sirke, uygulandığı bölgede bakteri üretimini engeller. Kötü ter kokusuna sebep olan bakterilerden bu şekilde kurtulabilirsiniz.
Limon, ph dengeleyici özelliği sayesinde sizi terlemenin yarattığı kötü kokulardan belli oranlarda korur. Anti-bakteriyel yapısıyla bakterileri etkisiz hale getirir.
Günlük hayatınızı, terlemenin ve ter kokusunun neden olduğu can sıkıcı durumlardan kurtarmak için var olan en etkili yöntem ise hiç şüphesiz doğal roll-on kullanmaktır. İçeriğindeki bitkiler ve yağlar sayesinde ter kokusuna karşı kalkanınız haline gelen bitkisel roll-on deodorant çözümünü hemen şimdi hayatınıza dahil edebilirsiniz.
Triklosan, paraben, alkol ve boya içermeyen, doğa dostu ürünleri tercih ederek hem kendi sağlığınızı koruyun, hem de doğaya verdiğiniz önemi ortaya koyun. incia imzalı kadın roll-on ve erkek roll-on deodorant seçeneklerinden kendiniz için en uygun olanı belirleyin; ter kokusunu, sağlığınızı ve çevreyi de koruyarak, sonsuza dek tarihe karıştırın!
Doğal Hijyen ve Temizlik
- Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?
- Ter Kokusu Nasıl Geçer?
- Hassas Ciltler İçin Doğal Roll On Deodorant ile Vücudunuz Güvende
- Doğal Terlemeye Engel Olmadan Ter Kokusu ile Savaşın
- Doğal Deterjanların Çevre Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
- Sıvı Bebek Deterjanı Mı Toz Bebek Deterjanı Mı Daha İyi?
- Sıvı Sabunlar Cilt Tipine Göre Nasıl Seçilmelidir?
- Deterjanlar Nasıl Kullanılır? Doğru Kullanım İpuçları