Bebekler İçin Güneş Kremi Ne Zaman Sürülür?
Bebeklerin cildi, yetişkinlere göre çok daha hassastır ve güneşin zararlı etkilerine karşı daha savunmasızdır. Bu yüzden, bebekler için güneş kremi kullanımı, onları zararlı UV ışınlarından korumak için çok önemlidir. Peki, bebeklerin cildi için güneş kremi ne zaman ve nasıl kullanılmalıdır?
Güneş Kremi Kullanımı İçin Doğru Zaman: Bebeklerin Hassas Cildini Koruyun
Bebeklerin cildi, ilk altı ayda, çok hassastır. Bu yüzden, Amerikan Pediatri Akademisi (AAP), ilk altı ay boyunca bebeklerin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerektiğini önerir. Bebeklerin bu dönemde dışarıda vakit geçirmesi gerekiyorsa, gölgede kalmaları sağlanmalı ve ince, hafif giysilerle ciltleri korunmalıdır.
Altı aydan büyük bebekler için ise güneş kremi kullanımı önerilir. Güneş kreminin, bebek dışarı çıkmadan yaklaşık 15-30 dakika önce cildine sürülmesi gerekir. Bu, kremin cilt tarafından emilmesi ve etkili bir koruma sağlaması için gereken süredir. Güneş kremi uygulandıktan sonra bebek güneşe maruz kaldıkça ve özellikle suya girdikçe krem yenilenmelidir. Güneş kreminin yalnızca güneşli günlerde değil, bulutlu havalarda da kullanılması çok önemlidir çünkü UV ışınları bulutlardan geçer ve bebeklerin cildine zarar verir.
Güneş Kreminin Tekrar Uygulanması Gerektiğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebek güneş kremi sürdükten sonra, bebeğinizin cildinin korunmaya devam etmesi için düzenli olarak tekrar uygulama yapılmalıdır. Suyla temas ettikten sonra yada bebeğiniz terlediğinde, güneş kremi etkisini yitirir. Güneş kremlerinin üzerinde ne kadar süre koruma sağladığı belirtilir, bu süre dolduğunda kremi yenilemek çok önemlidir.
Bunun beraberinde, ciltteki güneş kremi miktarının yeterli olup olmadığını da kontrol etmek gerekir. İnce bir tabaka halinde sürülen güneş kremi, bebeğinizin cildini tam anlamıyla koruyamaz. Bebeklerin ciltleri yetişkinlere göre daha ince ve hassas olduğu için, güneş kremi sık sık yenilenmelidir. Güneş kremi uygulandıktan sonra her iki saatte bir, ayrıca yüzme veya terleme sonrasında tekrar sürülmelidir. Güneş kremi yenileme sıklığı, bebeğinizin güneşin zararlı etkilerinden korunmasını sağlar. Bebeklerin cilt sağlığı için doğal içerikli, sentetik madde içermeyen güneş kremleri tercih edilmelidir. Bu sayede, bebeğinizin cildi güvenli bir şekilde korunmuş olur.
INCIA ile Yaz Bakımı
- Neden Doğal Güneş Kremi Kullanmalıyız?
- Bebek Doğal Güneş Kremi Kullanmak İçin 5 Neden
- Doğal Bebek Güneş Kremi ile Bebeğinizi Güneş Işınlarının Zararlı Etkilerinden Güvenle Koruyun
- Sağlıklı ve Doğal Bronzlaşmak İçin
- Mineral Filtre ile Kimyasal Filtre Arasındaki Fark Nedir?
- Güneşin zararlı ışınlarından doğal yöntemlerle korunun?
- Sentetik İçerikli Güneş Kremi Zararları
- Sağlıklı Bronzlaşmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Sivrisinek Isırıklarının Zararlarını Biliyor Muydunuz?
- Yaz Ayları İçin Cilt ve Vücut Bakımı Tüyoları
- Güneş Kremi Kaç Günde Bir Kullanılır?
- 50 Faktör Güneş Kremi Kaç Saat Korur?
- Bebek Güneş Kremi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Doğal Güneş Kreminin İçerisinde Neler Bulunur?
- SOS Stick Ne İşe Yarar?
- Güneş Kremi Kullanmazsak Ne Gibi Cilt Problemi İle Karşılaşırız?
- Bebekler İçin Güneş Kremi Ne Zaman Sürülür?
- Doğal Güneş Kremi Nasıl Olmalı?