Sentetik İçerikli Güneş Kremi Zararları
Güneş koruyucu krem kullanarak güneşin zararlı ışınlarına karşı önlem alabilirsiniz, ancak bunu yaparken kimyasal içermeyen güneş kremi çeşitlerini tercih etmeniz gerekir. İçeriğinde paraben, parfüm ya da sentetik boya gibi zararlı unsurlar barındıran güneş kremleri cildinizi koruma işlevini kısmen yerine getirse de uzun vadede çok büyük tahribatlara sebep olabilir. Bugüne kadar bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan pek çok sağlık araştırması da bu tehlikenin birer kanıtıdır.
Kimyasal Güneş Kremi Zararları Nelerdir?
Piyasada uzun yıllardır yer alan pek çok güneş kremi ağır kimyasal içerikler barındırır. Öyle ki paraben ve sentetik boyalar bu kimyasallar ile kıyaslandığında kısmen masum görünebilir. Pek çok sağlık uzmanı cilt kanserinin yaygın bir hastalık olmasında sentetik güneş kremlerinin etkisinin yüksek olduğunu düşünüyor. Kremler içerisinde yer alan bu unsurlar cilt tarafından emilerek kana karışıyor ve 24 saat süresince vücutta kalıyor. Oksibenzon başta olmak üzere güneş kremlerinde yer alan pek çok kimyasal, anne sütüne bile karışabiliyor. Bu da özellikle bebeklerin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Erkeklerin ise hormon dengesi bu kimyasal maddelerden etkilenebiliyor. Özellikle ergenlik çağındaki erkek çocukların testosteron seviyesinde düşüş yaşanabiliyor. Alerjik bir cilt yapısına sahipseniz bu kimyasalların gözle görünür bir etkisini de yaşamanız mümkün. Özellikle düzenli kullanımlarda cildinizde leke oluştuğunu, kızarıklıkların ortaya çıktığını fark edebilir ve hatta kaşıntı ya da cilt döküntüsü gibi sorunların da başladığını görebilirsiniz. Sağlığınıza dikkat ediyor ve hem kendinizi hem de sevdiklerinizi zararlı içeriklerden korumaya özen gösteriyorsanız kimyasal içermeyen güneş kremi ürünlerini tercih ederek önemli bir adım atabilirsiniz. Sağlıklı ürünler sınıfında yer alan bu kremlerin içeriğinde doğal yağlar yer alır. Seçim yaparken ürünlerin içeriklerini inceleyerek, formüllerinde sentetik maddelerin bulunup bulunmadığını ve doğal yağların hangi oranlarda kullanıldığını görebilirsiniz.
Doğal Güneş Kremi Faydaları
Doğal güneş koruyucu kremler mineral bir filtre yapısı barındırır. Mineral filtre cilt üzerinde bir bariyer oluşturur ve güneş ışığını geri yansıtır. Kimyasal kremlerde yer alan filtreler ise zararlı UV ışınının cilt tarafından emilmesine sebep olur. Kimyasal içermeyen kremlerin formülünde yer alan doğal yağlar da cilt üzerinde ayrı ayrı işlevler sunar. Bu sayede, cildinizi güneşten korurken bir yandan besleyebilir ve kırışıklık ya da leke gibi farklı cilt sorunları ile mücadele edebilirsiniz. Örneğin içeriğinde tamanu gibi antioksidan özelliği taşıyan yağlar barındıran bir güneş kremi kullandığınızda yaşlılık belirtilerini önlemeniz mümkün olur. Hyaluronik asit ise cildinizin su kaybını önler ve daha uzun süreler boyunca nemli kalmasını sağlar. Söz konusu yaz mevsimi olduğunda ise bu nemlilik seviyesi oldukça önem kazanır. Bu yüzden güneş kremi seçerken içeriğinde hyaluronik asit bulunmasına önem vermelisiniz. Peki, doğal yağları barındıran tüm güneş kremleri sağlıklı mıdır? Ne yazık ki hayır! Doğal yağların vadettiği olumlu etkileri elde etmek için onları doğru işlemlerden geçirmek gerekir. Örneğin bitkisel yağların mutlaka soğuk sıkım tekniği ile, uçucu yağların ise damıtma tekniği ile elde edilmesi gerekir. Bu sebeple, krem seçimi yaparken yalnızca içeriklerine değil üretim aşamalarına da dikkat etmelisiniz.
Incia’nın sunduğu ürünler arasında tüm bu kriterleri karşılayan ve sağlıklı içerikleri ile öne çıkan güneş kremlerini bulmanız mümkün. Güvenli ödeme yöntemleri ile dilediğiniz ürünü sipariş verebilir ve hızlı teslimat hizmetinin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
Uzman Kaleminden
- Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?
- Sağlıklı ve Doğal Bronzlaşmak İçin
- Mineral Filtre ile Kimyasal Filtre Arasındaki Fark Nedir?
- Güneşin zararlı ışınlarından doğal yöntemlerle korunun?
- Hassas Ciltler İçin Doğal Roll On Deodorant ile Vücudunuz Güvende
- Sentetik İçerikli Güneş Kremi Zararları
- Sağlıklı Bronzlaşmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Sivrisinek Isırıklarının Zararlarını Biliyor Muydunuz?
- El (Avuç İçi) Terlemesine Doğal Çözüm Yolları
- Dudak Çatlaması Neden Olur? Nasıl Geçer?
- El Kuruluğu Neden Olur?
- Topuk Çatlağı Nasıl Geçer? Bakımı Nasıl Olmalı?
- Sivilce Neden Olur? Nasıl Geçer?
- Çocuklarda ve Bebeklerde Dudak Çatlamasını Nasıl Önleyebiliriz?
- Kolik Bebek Nedir? Ne Kadar Sürer?
- Bebeklerde Konak Nedir? Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?
- Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Problemleri
- Hamilelikte Çatlak Oluşmadan Önleminizi Alın
- Bebeklerde Egzama (Atopik Dermatit) Belirtileri
- Stres Cildinizi Olumsuz Etkilemesin
- Yaz Ayları İçin Cilt ve Vücut Bakımı Tüyoları
- Doğal Yüz Temizliği ile Pürüzsüzlüğe Adım Adım