Mineral Filtre ile Kimyasal Filtre Arasındaki Fark Nedir?
Yaz aylarının en keyifli aktivitesi denize ya da havuza girmek ve sonra güneşlenmek. İnsan vücudunun güneşe elbette ihtiyacı var; özellikle D vitamini açısından güneş hayati önem taşıyor. Ancak halk arasında güneşin zararlı ışınları olarak bilinen UV yani ultraviyole ışınları, hem yetişkinlere hem de bebeklere birçok zarar verme riski taşıyor. Bu sebeple hem yetişkinlerin hem de bebeklerin güneşe korunmasız yani güneş kremi sürmeden çıkmamaları gerekiyor. Doğru güneş kremi seçimi ise büyük önem taşıyor. İki tip güneş kremi var; mineral filtreli ve kimyasal filtreli güneş kremleri. Peki, mineral filtreli güneş koruyucu ile kimyasal filtreli arasındaki farklar neler? Her şeyden önce mineral filtreli güneş kremleri doğal içerikleri ile ön plana çıkıyor.
Doğal Güneş Kremi Nedir?
Bu kremlerin ana bileşenleri iki doğal mineral olan çinko oksit ve titanyum dioksittir. Bebek güneş koruyucu olarak en güvenli alternatif olarak bilinen bu kremlerin kimyasal içerikli kremlerden en önemli farkı doğal içerikli olmalarıdır.
Kimyasal içerikli güneş koruyucular aslında UV ışınlarını vücuttan uzaklaştırmaz, bunun yerine ışınları soğurup cilt üzerinde oluşturduğu katman içerisinde tutacak şekilde bir koruma sağlar. Doğal güneş kremi ise güneşten gelen UV ışınları yansıtarak vücuttan uzaklaştırır. Bu çalışma biçimi de mineral filtreli güneş kremlerinin en önemli artılarından biridir. Yani bu kremler hem doğal minerallerden üretildikleri için yetişkinlere ve bebeklere hiçbir zarar verme riski taşımaz hem de UV ışınlarını vücuttan uzaklaştırarak çok da etkili bir koruma sağlar.
Doğal Güneş Kremi Artıları
Hiçbir anne, bebeğinin güneş keyfi yaparken güneşten korunmak için kullanılan ürünler nedeniyle zarar görmesini istemez. Bu sebeple tercih edilmesi gereken mineral filtreli bebek güneş kreminin artıları şunlardır:
- Bebeğin cildini tahriş etme riski düşüktür.
- Bebeğin cildine kolayca yayılır.
- Az miktarda kullanmak yeterlidir.
- Bebeklerin hassas cildinde herhangi bir kalıntı bırakmaz.
Tüm bu özellikler mineral filtreli güneş kremlerin bebekler için güvenli alternatifler olmasını sağlar.
Kimyasal Filtreli Güneş Kremleri Bebekler İçin Riskli Olabilir
Mineral filtreli güneş kremlerinin aksine kimyasal filtreli güneş kremleri birçok sentetik bileşen içerir ve bu, bebekler için başlı başına risk oluşturmalarına yol açabilir. Sentetik içerikli güneş kremlerinin bebeklerin yalnızca ciltlerini tahriş edebileceğini düşünmek de yanlıştır, zira bu kremler bebeklerin gözeneklerinde vücutlarının içine de nüfuz eder ve içerdikleri kimyasallar hormonal değişimler gibi bazı etkilere de yol açabilir. Kimyasal filtreli güneş kremlerinin riskleri arasında ise şunlar sayılabilir:
- Bu kremlerin içerdiği kimyasallara bebeklerin reaksiyon gösterme olasılığı bulunur.
- Bu kremleri bebeğin cildinin emmesi uzun sürer. ( 20-30 dakika kadar)
- Mineral filtreli kremlere kıyasla daha sık uygulanması gerekir.
- Tahrişe yol açabilir.
Tüm bu sebepler mineral filtreli güneş kremi çeşitlerinin sentetik içerikli olanlara kıyasla bebekler için daha uygun olarak tanımlanmasını sağlar.
Doğal Güneş Kremi ve Bebek Ürünleri INCIA’da
Doğaya saygılı, bireylerin sağlığını koruyan doğal içerikli ürünler üreten INCIA imzalı mineral filtreli güneş kremi sayesinde bebeğinizin, tüm ailenizin sağlığını koruyabilirsiniz. Hiçbir kimyasal madde içermeyen güneş kremleri ve daha birçok kişisel bakım, temizlik ürününü hemen inceleyip ihtiyacınız olanları satın alabilir, çevreye de zararı olmayan bu ürünleri kullanarak yarınlara çok daha güzel bir dünya bırakabilirsiniz.
INCIA ile Yaz Bakımı
- Neden Doğal Güneş Kremi Kullanmalıyız?
- Bebek Doğal Güneş Kremi Kullanmak İçin 5 Neden
- Doğal Bebek Güneş Kremi ile Bebeğinizi Güneş Işınlarının Zararlı Etkilerinden Güvenle Koruyun
- Sağlıklı ve Doğal Bronzlaşmak İçin
- Mineral Filtre ile Kimyasal Filtre Arasındaki Fark Nedir?
- Güneşin zararlı ışınlarından doğal yöntemlerle korunun?
- Sentetik İçerikli Güneş Kremi Zararları
- Sağlıklı Bronzlaşmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Sivrisinek Isırıklarının Zararlarını Biliyor Muydunuz?
- Yaz Ayları İçin Cilt ve Vücut Bakımı Tüyoları
- Güneş Kremi Kaç Günde Bir Kullanılır?
- 50 Faktör Güneş Kremi Kaç Saat Korur?
- Bebek Güneş Kremi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Doğal Güneş Kreminin İçerisinde Neler Bulunur?
- SOS Stick Ne İşe Yarar?
- Güneş Kremi Kullanmazsak Ne Gibi Cilt Problemi İle Karşılaşırız?
- Bebekler İçin Güneş Kremi Ne Zaman Sürülür?
- Doğal Güneş Kremi Nasıl Olmalı?