Çocuklarda Saç Derisinde Kabuklanma
Bebeklerde kafa derisinde kabuklanma oldukça sık görülen zararsız bir durumdur. Saç derisindeki bu kabuklanma halk arasında ‘konak’, tıp dilinde ise ‘seboreik dermatit’ olarak adlandırılır. Yaklaşık her 10 bebekten 7’sinde konak oluşumu görülür.
Bebeklerde Saç Derisinde Kabuklanma Belirtileri Nelerdir?
Bebekler, özellikle doğumdan sonraki 2-6 haftalık dönemde konak belirtileri gösterir. Bu belirtiler saç derisinde kabuklanma ve kızarıklık şeklindedir. Kafa derisindeki kabuklar sarı ya da kahverengi renkte olabilir ve görünüş olarak balık puluna benzer. Bu kabuklar kuru, kaygan veya yapışkan özellikte olabilir.
Saç derisindeki kabuklanmanın nedeni henüz tam olarak aydınlatılamamıştır. Ancak uzmanlar, konağın saç derisindeki yağ üreten bezlerin aşırı üretimine bağlı olarak gerçekleştiğini düşünmektedir. Normalde derinin üst katmanında yer alan hücreler zaman içerisinde dökülerek yenilenir. Konakta ise bu hücreler dökülemez ve yağlı saç derisine yapışır. Kafa derisinde birikmeye başlayan bu hücreler zamanla kabuk halini alır.
Bebeklerde kabuklanma saç derisinin aynı sıra kaş, kirpik, kulak arkası, ense ve boyun katlantıları gibi bölgelerlerde de görülebilir. Kafa derisindeki kabuklanma sorunu genellikle bebek 1 yaşına gelmeden ortadan kaybolur. Bebeklerdeki kabuklanma yara izi bırakmaz ve bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkilemez.
Bebeklerde Kafa Derisinde Kabuklanma Nasıl Önlenir?
Bebeklerde kabuklanma zaman içerisinde ortadan kalkan bir sorundur. Ancak bebeğin kafa derisinin sağlıklı görünümünü kaybetmemesi için derideki kabuklanma oluşumu engellenebilir.
- Kabuklanma problemi için bebeğin kafa derisine duştan önce bebe yağı sürmek mantıklı olabilir. Bebeğin cildi ile uyumlu doğal bebe yağı, kafa derisini yumuşatarak, kabukların parçalanarak deriden ayrılmasını sağlayabilir. Yağ, bebeğin saçlı derisine masaj yaparak uygulanabilir. Bir süre boyunca yağ ile bekletilen saç derisinin daha sonra yıkanması gerekir.
- Bebeğin saçlarının yumuşak bir tarakla taranması da kabukların deriden ayrılmasına yardımcı olur. Bu işlem için kullanılan tarağın yumuşak ve sık dişli olması gerekir. Saç derisindeki kabukların dökülmesi için sert tarak kullanmak veya kabukları tırnakla deriden ayırmaya çalışmak bebeğin cildine zarar verebilir.
- Uykusuzluk, bebeklerde konak oluşumunu tetikleyen faktörlerden biridir. Bu nedenle bebeğin uyku düzenine dikkat edilmelidir. Uzmanlar, yenidoğan bebeklerin günde en az 14-17 saat, 1 yaşına gelmemiş bebeklerin de 12-15 saat uyuması gerektiğini belirtmektedir. Bebeğin yaşına göre yeterince uyuyor olması saç derisinde kabuklanmayı önleyebilir.
Incia Doğal Şampuan ile Kabuklanmaya Son
Saç derisindeki kabuklanmayı gidermede etkili olan bir diğer yöntem de saçların doğal şampuan ile düzenli olarak yıkanmasıdır. INCIA bebek şampuanı içeriği doğal kökenli değil, gerçekten doğal maddelerden oluşur. Bitkisel kaynaklardan oluşan içeriği ile bu şampuan bebeğinizin ihtiyaç duyduğu temizliği doğal bir şekilde yapar. İçerisinde bulundurduğu keklik üzümü ekstresi saçtaki sebum üretimini düzenleyerek saçlarda kabuklanma ve pullanma oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Lavanta yağı ise parfüm içermeyen şampuana doğal bir koku vererek bebeğinizin saçının mis gibi kokmasını sağlar.
Incia şampuan, bebeğinizin cildinin pH değeri ile uyumludur. Hipoalerjenik özellikteki bu şampuan bebeğinizin hassas cildini tahriş etmez. Bebek şampuanın içinde saç derisinin hava almasını engelleyen ve ciltte birikerek toksik etki oluşturabilen silikon yağları yoktur. Yine bebeğiniz için zararlı olabilecek paraben, EDTA, mineral yağ, SLES/SLS ve yapay boya gibi kimyasalları içermez.
INCIA, kişisel bakım ve temizlik alanında hem cilt hem de doğa dostu ürünler üretmektedir. Tamamen bitkisel kaynaklar kullanılarak hazırlanan ürünler cildinizin doğal dengesini bozmadan bakım yapar. Temizlik ürünleri yeraltı sularını kirletmez. INCIA ürünleri doğada %100 geri dönüşebilen ambalajların içerisinde satışa sunulur. Hem kendinizin hem de çevrenizin doğal kalmasını istiyorsanız INCIA ürünlerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Bebek ve Çocuk Bakımı
- Bebek Doğal Güneş Kremi Kullanmak İçin 5 Neden
- Doğal Bebek Güneş Kremi ile Bebeğinizi Güneş Işınlarının Zararlı Etkilerinden Güvenle Koruyun
- Sivrisinek Isırıklarının Zararlarını Biliyor Muydunuz?
- Incia’nın Doğal Bebek Çamaşır Sabunları ile Annelerin İçi Rahat!
- Deterjan Kalıntılarının Bebeğinizin Sağlığı Üzerindeki Etkileri
- Çocuklarda ve Bebeklerde Dudak Çatlamasını Nasıl Önleyebiliriz?
- Kolik Bebek Nedir? Ne Kadar Sürer?
- Bebeklerde Konak Nedir? Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?
- Çocuklarda Saç Derisinde Kabuklanma
- Bebeklerde Egzama (Atopik Dermatit) Belirtileri
- Bebeklerde Pişik Oluşumunu Önlemek İçin
- Bebeklerde Cilt Kuruluğu Neden Olur?
- Bebek Bakımında Yapılan Hatalar Neler?
- Bebeklerin Günlük Cilt Temizliği Nasıl Olmalı?
- Bebekler İçin Masaj Yağı Nasıl Seçilir?
- Biberon Hangi Deterjanla Temizlenir?
- Doğal Bebek Deterjanı İçeriği Nasıl Olmalıdır?
- Bebek Deterjanı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Bebek çamaşırları hangi deterjanla yıkanmalı?
- Bebek Kıyafetleri İçin Hangi Deterjan Kullanılır?
- Doğal Bebek Deterjanı Cilt Sorunlarını Önler mi?
- İncia Bebek Yağı Yüze Sürülür Mü?
- 3 Aylık Bebek Güneş Kremi Kullanabilir mi?
- Bebek Kıyafetleri Neden Normal Deterjanla Yıkanmaz?
- Bebeklerin Dudakları Neden Çatlar?
- Çocuklarda Dudak Çatlaması Neden Olur?
- Pişik Kremi ile Bebeğinizin Rahatını Artırın
- Pişik Kremi Nedir ve Bebeklerde Nasıl Kullanılır?
- Bebek Şampuanı Neden Yetişkinler Tarafından da Tercih Ediliyor?
- Bebeğin Konakları Temizlenmezse Ne Olur?
- Pişik Kremi ve Diğer Cilt Bakım Ürünleri Arasındaki Farklar